Saloos


Skoro u nikoho na blogu jsem nenašla a ani nepřečetla, že by používal cokoliv od Saloosu.

Já osobně jsem si tuto značku koupila prvně minulý rok.

Prvním výrobkem se stal Bio Karité balzám na nehty. Vydržel mi necelý rok a to jsem se s ním mazala snad denně. Má netypickou vůni, která se mi prvně nelíbila, ale nakonec jsem si ji zamilovala. Dnes bych tuto vůni mohla přirovnat k citrusům.

Další výrobek mě potěšil začátkem letošního roku. 100% bambucké máslo. Nevěděla jsem, který z jejich balzámů vyzkoušet, takže volba padla na balzám "na všechno". Vůně je opět atypická, přitom nevtíravá. Řekla bych, že ne každému se toto aroma zalíbí. Nicméně svých 50ml másla jsem do dnešního dne spotřebovala tak z poloviny. Byl nejlepší v mrazivých dnech jak na tvář, tak i na ruce. Sama jsem jej používala pod make-up :)

Ve čtvrtek přibyl do mé sbírky další balzám. Mezi velkými balzámy stála opuštěná jakási Kokosová péče. Přesněji na kelímku je napsáno kokos-čokoláda. Paní prodavačky byly nadšené z vůně. Voní po kokosu. Nejraději bych to slízala, rozkousala :))))
Řeknu Vám, že kokosová tyčinka Bounty je oproti tomu nic.

Na internetu píšou toto:
"Český výrobce certifikované přírodní kosmetiky (CPK) Saloos rozšiřuje svou nabídku Bio Kokosového oleje o další varianty, obohacené o 100% čistě přírodní esenciální oleje, které výrobkům předávají neodolatelné vůně. Doplňují tak vysoce hydratační, regenerační, zjemňující a omlazující účinky Bio Kokosového oleje, který tvoří základ všech těchto produktů. Bio Kokosový olej je zpracovaný šetrným způsobem, lisováním za studena, jedině tak si uchovává všechny vitamíny a antioxidanty prospívající lidské pokožce. Obsahuje množství nenasycených mastných kyselin, je lehký a snadno se vstřebává. Řada Bio Kokosové péče je určena nejen pro každodenní péči o pokožku, ale i relaxační masáže."

Věřím jim, že vůně je přírodní, vím že 100% hydratuje a zjemňuje. Takže hurá do boje s mrazy a s kouzelnýma chvilkami nad kokosovou vůni.


Takže těm komu nevyhovují krémy mohu jenom doporučit tuto českou, cenově přijatelnou kosmetiku :)

20 komentářů:

  1. Já Saloos používám. Nejradši mám to 100% bambucké máslo, to používám už zhruba 4 roky, dřív to byl můj jediný krém na obličej a dodneška na něj nedám dopustit. Ten balzámek na nehty taky mám a mě hodně voní. Mám i balzám na rty, bambucké máslo s vanilkovou vůní, to mi ale moc nevoní, raději mám to s granátovým jablkem. Ale tyhle ovoněná másla jsou náchylná na změnu teplot (i ty malé balzámky), takže se mi občas stalo v horku, že se zkazily. Takže prostě čisté bambucké máslo stále vítězí. A můj nejnovější úlovek je obličejový olej ylang ylang. Trochu jsem bojovala s vůní, ale krásně promastí :-) A pardon za elaborát...

    OdpovědětVymazat
  2. Hihi :) 100% máslo je skvělé, souhlasím :) Ještě se mi žádné naštěstí nezkazilo :) Ten olej mi paní prodavačka taky doporučovala, tak příště zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám nosní balzám, protože mám neustále rýmu a odřený nosík a tenhle balzámek pomáhá. Dále obličejový olej Ylang-Ylang, tu jeho vůni miluji! A ještě jsem nedávno spotřebovala bio Karité Rakytníkový balzám -na zimu ideální, krásně mi promastil obličej :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som sa u nás snažila zohnať Saloos balzam na nechty, ale bohužiaľ bezúspešne. Tak som to vzdala :-( A teraz si robím chute na bambucké maslo od Loccitane. Máte s ním skúsenosti?

    OdpovědětVymazat
  5. Tak myslím, že Ježíšek mi přinese další Saloos výrobky :))

    Veve: S tím zkušenost nemám, ale 8 ml za 175 kč mi přijde docela dost. Cena salossu se pohybuje kolem 100 kč za 100% bambucké máslo a pamatuji si, že za balzám na nehty jsem platila kolem 70 kč za necelých 20 ml.

    http://www.loccitane.cz/100--%C4%8Dist%C3%A9-bambuck%C3%A9-m%C3%A1slo,15,2,673,110571.htm

    OdpovědětVymazat
  6. http://www.saloos.sk/bio-karite-do-kabelky.html

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem Saloos zkoušela, ale mám docela mastnou pleť a prostě nemůžu používat krémy. Ani ty nejméně mastící, vadí mi na obličeji. Dokonce používám občas jen pudr bez podkladových krémů a makeupů. Asi se to nemá, ale cítím se tak nejlíp :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sonidlo: Taky mám mastnou pleť, ale ráno po koupeli je tak suchá, tak ji musím trochu promazat, abych neměla suché šupiny po nanesení make-upu a pudru :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem měla od Saloos balzámek na nehty - byl fajn, ale Burt´s Bees je lepší. Pak jsem měla ricinový olej, který jsem používala na řasy a hodně se mi po něm zlepšily, musím si ho zase pořídit, protože přes zimu mám ty řasy vždycky nějaký opelichanější. Jo a ještě jsem měla nějaký pleťový olej, možná levandulový..? Už nevím přesně, každopádně nic moc, pleť po něm byla mastná a přesto úplně vysušená. Ale asi potřebuju to bambucké máslo :-) Nevíte, jestli ho mají v DM? Vím, že tam omezený výběr Saloosu mají, ale nevím co přesně ano a co ne... Jinak se budu muset porozhlédnout tady v Ústí, kam jít koupit Saloos - u nás v Lípě sice o jedné prodejně vím, ale od té doby, co se mi tam asi před rokem a půl podařilo nechtěně rozbít aromalampičku, jsem tam nebyla :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, u nás v DM to bambucké máslo mají, jinak ho mají občas v takových těch prodejnách Horoskop nebo Neroli.

    OdpovědětVymazat
  11. Taky Saloos používám :) Ať už masážní oleje nebo krém, esenciální oleje... Já možná časem taky něco sepíšu.

    OdpovědětVymazat
  12. DOTAZ kde je tento krém k sehnání? Máme tu drogérie DM, Rosmmann, Teta a Shleckr.. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Viennettka: Burt´s Bees vyzkoušený nemám, tak možná někdy příště :)
    Boruvk_a: Určitě to sepiš :)
    Anonymní: Není to krém. Zkus se podívat do DM, ale netuším, jestli to tam u Vás budou mít, já většinou kupuji tyto balzámky v malé drogerii, která nejspíš nebude řetězcem. Jinak na internetu http://saloos-shop.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. tak o téhle značce slyším úplně poprví :)

    OdpovědětVymazat
  15. Blani, díky, půjdu to co nejdříve zjistit :-)
    An, určitě ho vyzkoušej, podle mě je o třídu lepší než Saloos :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Asi něco koupim, takhle na zimu, takže děkuji za tip;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Teres: Ke mně se dostala teprve před rokem :)
    Viennettka: Díky za tip :)
    Hanka H: Není zač :)

    OdpovědětVymazat
  18. Nikdy jsem o týhle značce neslyšela, ale právě jsem si pořídila něco z Lushe, jak o něm všichni mluví, tak třeba příště.

    Vinnettka, olejíček na řasy? Vážně to funguje? Já bych právě chtěla zkusit dopřát trošku výživy i řasám :) A tp s tou aromalampičou mě pobavilo :D

    OdpovědětVymazat
  19. Saloos používám, pravidelně balzám na nehty, na rty a nosní balzám, občas jojobový olej a YlangYlang, úžasný je i vanilla balzám :-) A jejich 100% bio kokosový olej denně jím lžičku, někdy i víc, miluju ho a jestli můžu poradit z té intimnější stránky, tak od té doby, co kokosový olej jím, tak nemám žádné ženské problémy, které se dřív opakovaly.. Dost lidí to neví, ale používání kokosového oleje vnitřně (tím myslím tedy ústy:-) )ničí v těle kandidu:-) Už pěkných pár let to můžu dosvědčit :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Lou: Právě, že všichni mluví o Lush, tak proto jsem napsala o Saloosu :)

    Ladylui: To máš doma pěknou výbavičku, nad tím kokosovým olejem jsem taky uvažovala. Sice zatím nemám takové problémy (musím zaklepat), ale prevence je prevence :) Vyzkouším, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat